Lekkage veroorzaakt schade

Lekkage, en dan met name lekkage in de rioolbuizen in uw huis of appartement, is één van de vervelendste problemen waar u mee te maken kunt krijgen. Allereerst heeft u natuurlijk te maken met stankoverlast. Maar wist u dat rioolwater dat in een kruipruimte terecht komt, ook kan zorgen voor gevaarlijke situaties? Zo komen er giftige stoffen vrij bij lekkage in de kruipruimte, en dat wilt u natuurlijk niet hebben in uw huis of bedrijfspand.

Vanwege het gevaar in dit soort situaties is het ten zeerste aan te raden om een professional de klus voor u te laten klaren. Hij beschikt over beschermende kleding waarmee hij uw kruipruimte zonder risico kan betreden, of hij zal er door middel van gespecialiseerde apparatuur voor zorgen dat de giftige dampen uit de kruipruimte zullen trekken. Door middel van rookdetectie kan gelokaliseerd worden waar zich bijvoorbeeld scheuren bevinden.

Natuurlijk kunt u ook bij uw rioolontstopper terecht als er sprake is van lekkage in andere types afvoerbuizen. In alle gevallen is het aan te raden om meteen een professional in te schakelen als u constateert dat er ergens sprake is van lekkage. Dit om meerdere redenen: lekkage veroorzaakt onherroepelijk schade aan de muur of het plafond waar de buis zich bevindt. Daarnaast zorgt het voor vocht in een ruimte, wat kan resulteren in schimmel en stank. De professional bij u in de buurt weet hoe hij het probleem kan aanpakken, en zorgt voor de meest efficiënte oplossing in uw situatie.

Rioolproblemen?

Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en vind een rioolontstopper bij u in de buurt.